Forskningsingenjör, NGI Uppsala SNP&SEQ-teknologiplattformen

2018-04-16

Är du en utbildad biotekniker, molekylärbiolog eller liknande med hög noggrannhet, ansvarskänsla och god samarbetsförmåga? Har du praktisk erfarenhet av storskaligt laboratoriearbete, gärna i ackrediterad miljö och med datorstyrda laboratorieinstrument? Vi söker nu en forskningsingenjör till sekvenseringsdelen av SNP&SEQ-teknologiplattformen.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Som en del av den nationella infrastrukturen för genomik (National Genomics Infrastructure, NGI) vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab, www.scilifelab.se), erbjuder SNP&SEQ-teknologiplattformen SNP-genotypning och nästa  generationens sekvenseringsteknologi (Next Generation Sequencing, NGS) som service åt forskare i Sverige och andra länder (www.sequencing.se). 

Arbetsuppgifter
Det utannonserade vikariatet är förlagt till sekvenseringsdelen av SNP&SEQ-teknologiplattformen och omfattar DNA-sekvensering med modern instrumentering från Illumina såsom HiSeqX,  NovaSeq, HiSeq2500 och MiSeq.

Arbetet som forskningsingenjör omfattar alla steg i sekvenseringsprocessen, från kvalitetskontroll av DNA/RNA-prover, beredning av sekvensbibliotek, start av körningar på sekvensinstrumenten och basal kvalitetskontroll av sekvensdata från instrumenten. Det laborativa arbetet är till stor del automatiserat med pipettringsrobotar, men även manuellt molekylärbiologiskt/laborativt arbete förekommer. I arbetet ingår hantering, underhåll och vid behov felsökning av de instrument som används i verksamheten.

Då verksamheten är ackrediterad är noggrann dokumentation av det dagliga arbetet en viktig del av arbetsuppgifterna.

Kvalifikationskrav
Universitets- eller högskoleexamen (lägst bachelornivå) med inriktning mot bioteknik, kemiteknik, molekylärbiologi eller molekylärgenetik. Praktisk erfarenhet av storskaligt laboratoriearbete, gärna i ackrediterad miljö, och arbete med datorstyrda laboratorieinstrument krävs. Eftersom arbetsflödet till stor del är automatiserat krävs god datorvana.

Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Vi söker en person med initiativförmåga, noggrannhet, ansvarskänsla samt god förmåga till både självständigt arbete och arbete i grupp. 

Önskvärt eller meriterande i övrigt
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, såsom positiv attityd till serviceverksamhet och god samarbetsförmåga. Dokumenterad erfarenhet av arbete med NGS- applikationer är önskvärt, speciellt  med system från Illumina. Tidigare erfarenhet av LIMS-system i laborativ verksamhet är meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde: Snarast
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning (vikariat) 1 år. 
Omfattning: 100%.
Upplysningar om anställningen lämnas av: Johanna Lagensjö (johanna.lagensjo@medsci.uu.se) eller Ulrika Liljedahl (ulrika.liljedahl@medsci.uu.se).
Välkommen med din ansökan senast den 23 april 2018, UFV-PA 2018/991.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Logga in och sök jobbet

News and events